Użytkownik
MOJA PROPOZYCJA LIDERA MAFII Yakuza. . .
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Chcialbym zostaæ Liderem yakuzy poniewa¿ dobrze gram "RP" i jestem ostro zajawiony DZIEKUJE:D
Yakuza-cz³onek tradycyjnych japoñskich grup przestêpczych. Obecnie stanowi± najwiêksz± na ¶wiecie przestêpczo¶æ zorganizowan±, udokumentowan± w Ksiêdze rekordów Guinessa. Jest to tradycyjne okre¶lenie japoñskiej przestêpczo¶ci zorganizowanej i japoñskiego gangstera.
Wywodzi siê od tradycyjnej japoñskiej gry karcianej zwanej hanafuda. Zwyciêzc± rozgrywki jest gracz, który koñczy grê z kartami w rêku, których ostatnia cyfra sumy by³a najwiêksza. Uk³ad ya-ku-za oznacza 8-9-3, czyli przegran±. Cz³onkowie yakuzy uwa¿aj± siê za spadkobierców samurajów i dzia³aj± wed³ug ¶ci¶le okre¶lonego kodeksu honorowego. Tym mianem okre¶lana jest równie¿ japoñska odmiana filmu gangsterskiego, zawieraj±ca szczególn± brutalno¶æ i zwulgaryzowany seks, oraz wzorowane na tej odmianie filmy amerykañskie.
W 1960 roku funkcjonowa³o w Japonii 5119 grup przestêpczych, co stanowi najwy¿szy wska¼nik w historii przestêpczo¶ci w tym kraju. W 1963 grupy yakuzy skupia³y ³±cznie 184 091 cz³onków. Liczbê cz³onków w 1990 roku oceniono na ponad 88 tys., zrzeszonych w 3305 gangach. W 1992 roku istnia³o 158 grup, w których uczestniczy³o 56 600 osób, za¶ w 1995 odpowiednio 234 grupy i 46 600 osób.
Termin nie wystêpuje w tekstach ustawowych, nie jest oficjalnie u¿ywany przez policjê, poniewa¿ okre¶la raczej poszczególnych cz³onków przestêpczych grup lub gangi. Tradycyjne domeny yakuzy to hazard, wymuszenia za tzw. ochronê, handel narkotykowy, przemoc, gro¼by i przekupstwa przy wy¶cigach motocyklowych, konnych, kontrola ¿ycia nocnego – kluby, bary, kabarety, prostytucja. Obecnie yakuzowie aktywni s± w coraz szerszym zakresie przestêpczo¶ci gospodarczej, tworz± tzw. przedsiêbiorstwo fasadowe. Zajmuj± siê one interesami budowlanymi, operacjami finansowymi, handlem gruntami i us³ugami. Dzia³alno¶ci tej towarzysz± powa¿ne przestêpstwa: wymuszenia, fa³szerstwa, oszustwa, nielegalny hazard, przemyt i handel broni±. Miêdzynarodowa dzia³alno¶æ yakuzy jest w zasadzie ograniczona do japoñskich obywateli i przedsiêbiorstw. Najwiêkszym gangiem w Japonii jest Yamaguchi-gumi. Dochód szacowany jest na 1 miliard dolarów rocznie.
Kolor Mafii to CZARNY
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Rekrutacja do gangu odbywa siê ³atwo ... Wystarczy spe³niæ nastêpuj±ce warunki :
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
W REALU:
1.Trzeba posiadaæ konto SKYPE.
2.Trzeba posiadaæ dzia³aj±cy MIKROFON.
3.Trzeba posiadaæ konto GADU-GADU.
4.Trzeba posiadaæ ping nie wiêkszy ni¿ 100.
5.Znaæ RP ! ! !
W SA-MP:
-Musisz byc pochodznia japoñskiego lub Chnskiego
-Musisz miec przegrane minimum 3 godz
-Znaæ sie na kupnie i sprzeda¿y towaru
-Mieæ wrogie nastawienie do immych Mafii
SERDECZNIE DZIEKUJE! ! !
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ostatnio edytowany przez Hideki_Ikemoto (Tue-06-09 21:58:15)
Administrator
Jak dla mnie mo¿e byæ jestem na TAK
Użytkownik
Dziêkuje bardzo POzdrawiam
Użytkownik
Zdadzam sie z Angelem tez jestem za TAK
Użytkownik
dzienki Szacun!
Administrator
Te¿ jestem na Tak poniewa¿ podanie ³adne.... ale i tak bêdê ciê mia³ na oku wiêc to nie koniec. :]
Administrator
PRZYJÊTY Temat off